به گزارش برنا آذربایجان غربی ، اولین نشست منطقه ای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان های شمال غرب کشور با محوریت طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت و تبصره ماده ٤٨ قانون آیین دادرسی کیفری با حضور نماینده های مجلس، نادر قاضی پور، روح الله حضرت پور ، علی  پزشکی معاون اسکودای کشور، پرویز صفری رئیس کانون وکلای استان آذربایجان غربی  برگزار شد.

نادر قاضی پور، نماینده مجلس گفت: وکلا مانند فنر هستند اگر زیاد سفت و سخت گرفت، می شکنند و اگر سقف اختیارات آنها را باز بگذارند ، مثل فنر میپرند، پس باید سقف اختیارات آنها از قبل تعیین شده و محدود باشند. 

وی با اشاره بر ازدیاد فارغ التحصیلان بیکار در رشته حقوق افزود: اما ورود وکلای کم سواد نیز امری خطرناک برای عدالت و انحراف حق از باطل می باشد. 

وی همچنین از لزوم آزاده بودن وکلا و عدم اشاعه إشرافی گری در جامعه وکلا بیان داشت. 

در ادامه روح الله حضرت پور ، نماینده مجلس و عضو کمیسیون حقوقی مجلس با بیان اینکه طرح پیشنهادی آزمون جامع از طرف ابوترابی را امضا کرده اما به ایشان گفته : من با کلیات آن موافقم ولی در مورد جزییات هنوز اطلاع خاصی در دست نیست . 

وی گفت: بیشتر اعضای کمیسیون با طرح فوق مخالفت کرده و هنوز یک هفته است که وارد کمیسیون شده است. 

در ادامه پرویز صفری ، رییس کانون وکلا ضمن تشکر از حضار و نماینده های مجلس و معاون اسکودای کشور بیان کرد: کانون وکلا یک سازمان مستقل است که دخالت دولت در امر انتخاب وکلا  و آزمون وکالت امری غیر قانونی است.  

وی گفت : تاوان پذیرش بی ضابطه دانشجو در دانشگاه های کشور در رشته حقوق را نباید جامعه وکلا بپردازد. 

"در این نشست با اشاره  به اینکه کانون وکلا یک سازمان مستقل بوده و دخالت دولت در امر  آزمون و انتخاب وکلا به عنوان  یک بال از کبوتر عدالت ، امری غیر قانونی است. "

"در طرح پیشنهادی فوق تغییر رویه ای در آزمون وکالت صورت گرفته است. به این ترتیب که در مرحله پایش فارغ التحصیلان  رشته حقوق با تسهیل روند قبولی در آزمون وکالت و دخالت در امور مرتبط با کانون وکلا، بالا بردن ظرفیت پذیرش در آزمون وکالت- متناسب با فارغ التحصیلان بیکار-  اجازه ورود وکلای کم سواد با نمرات پایین به جامعه وکلا می دهد."

در رویه کنونی ، ظرفیت پذیرش وکیل در آزمون از طرف سه مرجع ریاست قوه قضاییه استانی، رییس دادگاه انقلاب و رییس کانون وکلا  با توجه به ظرفیت و گنجایش استانی تعیین می شود.

هم اکنون ١٠٠٠ وکیل دارای مجوز وکالت در سطح استان آذربایجان غربی وجود دارد که وکلای با تجربه ٥ ساله با مشکل معیشت مواجه هستند.

آیا تاوان پذیرش بی ضابطه دانشگاه ها را ، هم اکنون جامعه وکالت و عدالت کشوری باید بپردازد؟

 در ادامه  علی پزشکی، معاون اسکودای کشور- اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری کشور- علاوه بر اشاره بر سیر تکمیلی جامعه وکالت کشور از زمان انقلاب مشروطه و انتقاد از طرح پیشنهادی آزمون و زیر سوال بردن استقلال کانون وکلا اشاره ای هم به تبصره ٤٨ قانون  داشت.

وی بیان کرد : در تبصره فوق با ایجاد محدودیت در انتخاب وکیل در جرائم خاص و منصوب به امنیت ملی، پایه های عدالت سست می شود.

به این ترتیب که قوه قضاییه در جرایم خاص با انتشار لیستی از وکلای مورد قبول خود، حق انتخاب وکیل از موکل را سلب میکند.

وی إظهار داشت: اگر وکیل، وکیل منتخب قوه قضاییه باشد؛ عدالتی که از آن استخراج می شود با مغایرت روبرو میشود.

وی بیان کرد: روند کنونی در تصویب لایحه ها بسیار بی اساس است، به گونه ای که در تدوین لایحه ٢٥٠ ماده ای جامع وکالت  جدید  که با فعالیت ٥ الی ٦ ماهه کارگروه فوق و با حضور خودم صورت پذیرفته بود تنها در یک جلسه ١ ساعته رد شد.

وی  در ارتباط با موضوع بالا اشاره ای هم داشت به اینکه در تبصره ماده ٨ قانون کیفری اما تبصره ٢٥ ماده ای که تنها منافع یک قشر خاص مد نظر است، براحتی تصویب شد. 

وی همچنین گفت : وکیل بیکار اثرات زیانبار بیشتری نسبت به فارغ التحصیل بیکار دارد. 

در ادامه ویدئویی از مشکلات فوق پخش شد و نکات برجسته می توان به موارد بالا اشاره کرد. 

بدنبال پذیرش بی ضابطه دانشجو در دانشگاه های کشور در رشته حقوق ، ٦٠٠ هزار فارغ التحصیل بیکار در این رشته  وجود دارد. هم اکنون با طرح پیشنهادی جدید این زیان به جامعه وکلا وارد می شود.

 نویسنده: شیما مویدزاده

https://www.borna.news/

 

 

اولویت مجلس شورای اسلامی، استقلال جایگاه وکلاست

استان‌ها > آذربایجان غربی - نماینده ارومیه در نشست منطقه ای هیئت های مدیره کانون های وکلای دادگستری استان های شمال‌غرب کشور گفت: تلاش و اولویت مجلس شورای اسلامی استقلال جایگاه وکلا در سطح کشور است.

 

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، نشست منطقه ای هیئت های مدیره کانون های وکلای دادگستری استان های شمال‌غرب کشور صبح امروز در ارومیه برگزار شد.

ظرفیت پذیرش سالانه ۶۰ وکیل در آذربایجان‌غربی

پرویز صفری رئیس کانون وکلای آذربایجان غربی در نشست منطقه ای هیئت های مدیره کانون های وکلای دادگستری استان‌های شمال‌غرب کشور با محوریت طرح جامع پذیرش و آموزش کارآموز وکالت و تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری گفت: استان آذربایجان‌غربی سالانه ظرفیت پذیرش ۶۰ نفر وکیل را دارد.
وی با بیان این که اکنون ۶۰۰ هزار نفر فارغ التحصیل رشته حقوق در کشور وجود دارد افزود: همچنین تبصره ۴۸ بدین گونه است که قوه قضاییه تنها برخی وکلا را برای مداخله در جرایم سازمان یافته انتخاب کرده است.
صفری ادامه داد: باتوجه به این که اکنون یک هزدر نفر در آدربایجان‌غربی مشغول وکالت هستند، دو موضوع مذکور سبب زیر سوال رفتن استقلال وکلا می شود.
وی با اشاره به این که باید از گسترش آثار زیان بار این‌چنینی جلوگیری شود تصریح کرد: هرسال دو بار آزمون وکلا انتخاب می شود و برگزاری آن نیز به سازمان سنجش واگذار می شود.

تلاش وکلا، احیای حقوق مردم است

علی پزشکی، معاون اسکودای کشور (اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران) با حضور در این نشست با بیان این که حقوق و منافع ملی، دغدغه اصلی وکلا است، گفت: تمام تلاش ها در راستای احیای حقوق ملت است.
وی ادامه داد: در این راستا، طرحی با عنوان طرح جامع آموزش و پذیرش وکلا وجود دارد که یقینا مجلس در برابر آن مقاومت می کند لذا کانون ها باید حضور فعال داشته و برای تدوین چنین قانونی کمک کنند.
پزشکی اظهار کرد: انتظار داریم برای حفظ شان و منزلت وکلا به این موضوع رسیدگی و جایگاه وکلا حفظ شود.

وکلا باید تقویت شوند

نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، در این نشست با اشاره به این که مطالب ضد و نقیض و موافق علیه و له وکلا وجود دارد ادامه داد: باید به جایگاه وکلا توجه کرده و با تعیین سقف و کف، وکیل های جامعه نسبت به دفاع بپردازند.
وی عنوان کرد: وکلا باید تقویت شده و به صورت ملی فعالیت کنند؛ همچنین با توانمندی بسیار نسبت به دفاع از پرونده های اروپایی یپردازند.
نماینده مردم ارومیه گفت: هم باید حاکمیت دولت حفظ شده و هم استقلال وکلا در قالب چهارچوب رعایت شود؛ بنابراین باید به صورت متواضع عمل کرده و از تعدد وکلا جلوگیری شود چراکه ازدحام وکیل در جامعه سبب از بین رفتن استقلال آنان و افزایش بیکاری می شود.
قاضی‌پور با بیان این که در تربیت وکلا حساسیت به خرج داده شود ادامه داد: باید زیرساخت ها برای حضور وکلا در مکان های مناسب، با آموزش فرآهم شود.
وی عنوان کرد: وکلا با اشرافی گری را مبارزه کرده و همگام با مردم به دفاع از حق بپردازند؛ وکیل و قاضی باید پاکدشت بوده و با پیگیری های مداوم، قضاوت کنند.

اولویت مجلس، استقلال جایگاه وکلاست

روح الله حضرت‌پور، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در این نشست، با اشاره به این که اولویت مجلس در حوزه حقوق، استقلال وکلا و حفظ جایگاه آنان است گفت: نباید به ضایع شدن حق افراد اجازه داد.
وی افزود: استقلال وکلا از ضرورت های مهمی است که باید به آن توجه شود؛ جوانان فارغ التحصیل در رشته حقوق نیز انتظار دارند و باید نسبت به ایجاد اشتغال برای آنان توجه کرد.
حضرت‌پور در پایان تصریح کرد: طرح مذکور هنوز به کمیسیون قضایی و حقوقی نرسیده است؛ با کلیات طرح افزایش تعداد وکلا به دلیل ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان موافق اما جزئیات آن باید بررسی شود.

گزارش: فرخنده امیری

 https://www.khabaronline.ir/detail/772650/provinces/Azarbayjangharbi

 

 

نماینده مردم ارومیه:

تربیت وکلا باید با هوشمندی صورت گیرد

شناسهٔ خبر: 4281635 - پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹
 
ارومیه- نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی آذربایجان غربی گفت: باید در تربیت وکلا حساس و با هوشمندی برخورد شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر قاضی پور ظهر پنجشنبه در  نشست منطقه ای کانون وکلای دادگستری شمالغرب کشور در ارومیه افزود: زیرساخت های وکالت باید تقویت شود، ورود فارغ التحصیلان حقوق به دنیای وکالت نباید آنقدر سخت گرفته شود که کسی نتواند وکیل شود و نباید راه را برای ورود بی رویه فارغ التحصیلان به حوزه وکالت باز شود.

وی با بیان اینکه برای اینکه یک وکیل بتواند درست و سریع عمل کند و حق را از ناحق جدا کند نیازمند استقلال است و با اجرای برخی قوانین استقلال وکلا خدشه دار می شود عنوان کرد: باید در تربیت وکلا حساس و با هوشمندی برخورد شود تا احترام وکلا در جامعه و قوه قضاییه حفظ شود.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دادگاه ها مسائل را به صورت علنی بررسی کنند و دررسانه به خوبی منعکس کنند بیش از ۵۰ درصد معضلات جامعه حل و فصل می شود.

وی با تاکید بر اینکه وحدت، امنیت و آرامش جامعه در گرو مبارزه با اشرافی گری و دفاع از حقوق مظلومان است و ایت امر در سایه تلاش وکلای پاکدست امکان پذیر است، اظهارداشت: باید وکلا را تا حدی تقویت کنیم که در پرونده های بین المللی حضور داشته باشند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در صدا و سیما درخصوص شغل وکالت فرهنگ سازی شود اضافه مرد: اگر قرار باشد هر شخصی که مدرک کارشناسی حقوق دارد وکیل شود تبعات جبران ناپذیری برای منافع ملی و حقوق ملت خواهد داشت.

وی یاد آور شد: اگر زیرساخت ها فراهم شود و هر خانواده ای وکیل اختصاصی داشته باشد یا ادارات و ارگان ها وکلای زبده داشته باشند این تعداد وکیل  کم هست ولی افزایش ظرفیت مستلزم ایجاد زیرساخت ها است.

https://www.mehrnews.com/news/4281635

 

 

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی:

استقرار و استقلال وکلا مهمترین اولویت دولت و مجلس است

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
شناسهٔ خبر: 4281773 - پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۶
ارومیه – نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: استقرار و استقلال وکلا مهمترین اولویت دولت و مجلس است.

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله حضرت پور ظهر پنجشنبه در نشست نشست منطقه ای کانونهای وکلای دادگستری شمالغرب کشور در ارومیه اظهارداشت: باید از وکلای جوان حمایت شود و کانون وکلا نیز باید از وکلا حمایت کند تا حق کسی ضایع نشود.

وی ادامه داد: استقلال وکلا باید مورد توجه قرار گیرد و جوانان فارغ التحصیل در رشته حقوق نیز انتظار دارند و باید نسبت به ایجاد اشتغال برای آنان توجه کرد.

حضرت ‌پور گفت: طرح مذکور هنوز به کمیسیون قضایی و حقوقی نرسیده است، با کلیات طرح افزایش تعداد وکلا به دلیل ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان موافق اما جزئیات آن باید بررسی شود.

وی اضافه کرد: صرفا با کلیات طرح و اشتغال زایی در چهارچوب قانون که مستلزم ایجاد زیرساخت ها است موافق هستم ولی طرح موسوم ایرادات و اشکالات اساسی فراوانی دارد.

حضرت پور خاطرنشان کرد: اینکه انتظار ایجاد شده فارغ التحصیلان حقوق اشتغال داشته باشند قرار نیست هر طرحی که کارشناسی نشده و به مجلس تقدیم می شود مورد تصویب مجلس قرار گیرد.

وی افزود: طرح موصوف کارشناسی نشده و به علت وجود ایرادات اساسی به هیچ عنوان با وضعیت فعلی در مجلس تصویب نخواهد شد و در کنار دغدغه ایجاد اشتغال برای جوانان ، حفظ استقلال کانون وکلا و حفظ حقوق عامه اولویت مجلس خواهد بود.

رئیس کانون وکلای آذربایجان غربی نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون ۶۰۰ هزار نفر فارغ التحصیل رشته حقوق در کشور وجود دارد افزود: تبصره ۴۸ بدین گونه است که قوه قضاییه تنها برخی وکلا را برای مداخله در جرایم سازمان یافته انتخاب کرده است.

پرویز صفری با اشاره به اینکه هم اکنون یک هزار نفر در آدربایجان‌غربی مشغول وکالت هستند اظهارداشت: هرسال دو بار آزمون وکلا انتخاب می شود و برگزاری آن نیز به سازمان سنجش واگذار می شود.

نشست منطقه ای کانون های وکلای دادگستری شمالغرب کشور به میزبانی کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی با شرکت اعضاء هیئت مدیره کانونهای وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان و زنجان برگزار شد.

https://www.mehrnews.com/news/4281773

 

 

بیانیه نشست منطقه ای کانونهای وکلای شمالغرب کشور در مورخ۹۷/۲/۶

http://s8.picofile.com/file/8324719284/photo_2018_04_26_19_49_52.jpg

🔸نشست منطقه ای کانونهای وکلای دادگستری شمالغرب کشور به میزبانی کانون وکلای دادگستری آذربایجانغربی با شرکت اعضاء هیئت مدیره کانونهای وکلای دادگستری آذربایجان شرقی ،آذربایجانغربی،اردبیل،کردستان و زنجان و با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس محترم اسکودا در تاریخ ۹۷/۲/۶ تشکیل و بر موارد ذیل تاکید گردید.

 ۱.اعضاء هیات مدیره کانونهای شرکت کننده در نشست ضمن اذعان به محوریت اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا)و با ملاحظه مسائل و مشکلات منطقه ای و مشترک و ضرورت همفکری و همگرایی بر یافتن راهکارهای کارشناسی مناسب جهت رفع این‌مشکلات بر استمرار نشست های منطقه ای و ارائه نتایج آن بعنوان پیشنهاد به اسکودا تاکید نمودند.

۲.با لحاظ تخصصی بودن قانونگذاری در حوزه وکالت ،هر طرح و لایحه ای که مربوط به امور وکالت باشد، شایسته است با مشارکت و همفکری کانون های وکلای دادگستری صورت گیرد.

۳.اقدام کانونهای وکلای دادگستری در تعیین ظرفیت و پذیرش کارآموزان وکالت انحصاری نبوده و براساس نیازسنجی که توسط کمیسیون مقرر در  تبصره ۱ ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶ که اکثریت آن مقامات محترم قضایی هستند،صورت می‌گیرد.

۴.تبصره ماده ۴۸  قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ که حق دسترسی آزاد مردم به وکیل را محدود میکند ،خلاف اصل ۳۵ قانون اساسی و قواعد بین المللی و مغایر میثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی که به تصویب مجلس نیز رسیده و همچنین مغایر حقوق شهروندی بوده و این نشست به لحاظ در شرف انقضاء بودن مدت آزمایشی این قانون به حذف این تبصره در مصوبات آتی مجلس تاکید دارد.

۵.ثبت موسسات حقوقی بدون وکیل مصداق عملی دخالت در امر وکالت و مشاوره حقوقی و یا تظاهر به آن بوده و این نشست وضعیت فعلی را مغایر امنیت قضایی و حقوق مردم میداند.

(منبع : کانال رسمی کانون وکلای آذربایجان شرقی)