آیین تحلیف کارآموختگان وکالت ورودی سال ۱۴۰۰ کانون وکلای دادگستری استان آذربایجان شرقی عصر روز چهارشنبه ۱۶ آبان ماه در سالن همایش های خاوران با حضور رئیس و هیات مدیره کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، رئیس دادگستری کل استان و معاونین رئیس کل، دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی، هیات مدیره صندوق حمایت وکلا، مدیران ارکان کانون ، اعضای دادگاه های انتظامی و دادسرای کانون برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه، دکتر موسی خلیل اللهی رئیس دادگستری کل استان آذربایجان شرقی، ضمن اشاره به خاطره انگیز بودن مراسم تحلیف هم در وکالت و هم در مقام قضاوت، وکالت را از زمره معدود حرفه هایی دانستند که در آن اتیان سوگند در حین ورود به حرفه پیش بینی شده است و پایبندی به مفاد این سوگند را امری دانستند که وکیل شرافت خود را وثیقه آن قرار داده است.
ایشان ضمن اشاره به خاطره ای از اتیان سوگند خویش در مقام قضاوت، مفاد سوگند را بسیار موثر و بازدارنده دانسته و اعلام نمود که یادآوری پایبندی و التزام به مفاد سوگند، در بسیاری موارد مانع بروز خطا و اشتباه برای ایشان در قضاوت شده است و در راستای این بازدارندگی، پایبندی کارآموختگان به سوگند وکالت را خواستار شد.
دکتر خلیل اللهی در ادامه با اشاره به تعامل مثبت و سازنده میان دستگاه قضایی استان و کانون وکلای دادگستری، بر لزوم تداوم این همگرایی عملی و علمی برای تحقق عدالت تاکید کرده و ضمن ارائه برخی توصیه های اخلاقی به کارآموختگان، شجاعت توام با متانت و ادب در مقام احقاق حق را از ویژگی های یک وکیل دادگستری بر شمردند که بر اتصاف کارآموختگان وکالت به این صفات تاکید کرد.
در ادامه مراسم، دکتر حسن فرهودی نیا رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی نیز به احترام به پیشکسوتان تاکید کرده و بیان کرد: همیشه باید زانوی شاگردی را در محضر اساتید بر روی زمین زد و درس ادب و رفتار آموخت. وی همچنین به اهمیت رعایت صداقت و پاکدستی در طول زندگی علی الخصوص در شغل وکالت تاکید کرده و به کارآموختگانی که در آستانه سوگند یاد کردن و پیوستن به وکلای پایه یک بودند توصیه نمود تا در رعایت این اصول کوشا باشند. دکتر فرهودی نیا ضمن تاکید بر لزوم رفتار حرفه ای وکلا در مجامع حقوقی، بر اهمیت به روز بودن دانش وکلا در زمینه فعالیتی خود تاکید و به نقش موثر این موضوع در تعیین سرنوشت دعاوی حقوقی اشاره نمود.
در ادامه مراسم جناب وکیل سلیمان جعفری رئیس صندوق حمایت وکلای دادگستری ، ضمن اشاره به مطالبی در وصف دیار تبریز و آذربایجان، تقدیر از رشادت مردمان این خطه، به ویژگیهای یک وکیل خوب اشاره داشته و به روز بودن، امین و امانتدار بودن، محرم اسرار موکل بودن، پرهیز از بلوف و صحبتهای غیرواقع، پرهیز از بی جهت امیدوار کردن موکل، بهره گیری از تجارب دیگران در جهت حل موضوع، نهایت احترام به قاضی، موکل و طرف مقابل، دارای تخصص، روابط عمومی و فن بیان شیوا و سنجیده را ازجمله آن ویژگی ها دانسته و بر رعایت آن تاکید کرد.
سخنران دیگر مراسم، جناب دکتر ابراهیم شعاریان ریاست کمیسیون کارآموزی و اختبار کانون بود که ضمن تشریح برگزاری فرایند آزمون اختبار و تشکر از اعضای ۵۱ نفره هیات اختبار کانون، مطالبی را در باب لزوم رعایت اخلاق حرفه ای بعد از ورود به حرفه وکالت به کارآموزان محترم توصیه نمود.
سخنران انتهایی مراسم، جناب وکیل دکتر احمد یوسف زاده نائب رئیس کانون بود که ضمن تبریک به کارآموختگان، با تشریح اقدامات هیات مدیره دوره ۲۴ کانون از اولین روز فعالیت در تسریع در امر فعال شدن cms کارآموزان، به برخی معضلات فعلی نهاد وکالت اشاره کرده و ضمن دعوت به اتحاد برای پیشبرد اهداف نهاد و عبور از مشکلات، از شروع برخی اقدامات جهت اصلاح برخی مقررات مربوط به نهاد وکالت خبر داد.
بعد از اتمام سخنرانی ها و پخش کلیپ هایی مرتبط با مراسم، با حضور اعضای هیئت مدیره کانون، از جناب دکتر ابراهیم شعاریان (ریاست کمیسیون کارآموزی و اختبار کانون) ، جناب وکیل موسی جداری (ریاست کمیسیون آموزش) ، همچنین دکتر مصطفی یوسف زاده (دبیر کمیسیون کارآموزی و اختبار) و نفرات برتر آزمون اختبار تجلیل به عمل آمد و نهایتا کارآموختگان ورودی سال ۱۴۰۰ همگی پس از یاد کردن سوگند وکالت و خواندن سوگندنامه، به ترتیب رتبه در روی صحنه حاضر شده و پروانه های وکالت خود را دریافت نمودند.
روابط عمومی كانون وكلای دادگستری آذربایجان شرقی