🔰نشست مشورتی و هم اندیشی روسای کانون های وکلای دادگستری، ریاست اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) و جمعی از حقوقدانان و مسئولین قضایی با ریاست قوه قضاییه "حجه الاسلام والمسلمین رئیسی"، در تاریخ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ در دفتر ریاست محترم قوه قضاییه برگزار و ریاست محترم دستگاه قضایی و وکلای حاضر در این نشست به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
🔰در ابتدای این نشست جمعی از روسای کانون ها و ریاست محترم اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری و برخی از پیشکسوتان جامعه وکالت به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مسائل صنفی و تقنینی پرداختند که اهم مسائل مطروحه در این جلسه از قرار ذیل است:
🔹 رفع معضل تفتيش بدني وكلا و لزوم تكريم و حفظ شان وكلا در مراجعه به محاکم دادگستري و برخوردار بودن از امکانات مناسب در درون دادگستری ها
🔹 بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل نهاد وكالت در تدوين مقررات، آيين نامه ها و مداخله قانونی نهاد وکالت در برخي تصميمات قضايي با رعایت استقلال دستگاه قضایی و کانون های وکلای دادگستری
🔹 لزوم نظارت بر مؤسسات غير مجاز و سلب صلاحيت انجام خدمات حقوقي و وكالتي از سوي موسسات و اداره موسسات زیرنظر وکلا و جلوگیری از انجام برخی امور خلاف قانون توسط برخی موسسات
🔹 ضرورت اصلاح و حذف تبصره ذيل ماده ٤٨ قانون آیین دادرسی کیفری در راستای حذف تبعیض بین وکلای دادگستری و دفاع از حقوق عامه مردم
🔹 انتقاد به تصميمات اخير ديوان عدالت اداري در رد شكايت كانون وكلا در رابطه با فعاليت غير مجاز مؤسسات حقوقي غير مجاز
🔹 انتقاد از بزرگ نمايي اخذ حق الوكاله وكلا توسط برخي مسئولان ارشد قوه قضاييه و لزوم تصحیح دید با توجه به واقعیات موجود
🔹 انتقاد به تخريب چهره وكلا و هجمه به نهاد وکالت در صدا و سيما و درخواست تمهید مقدمات قانونی برای توقف این روند
🔹 ضرورت اصلاح و تعديل آيين نامه حق الوكالة وکلا
🔹 ضرورت استفاده از نهاد وكالت در استيفاي حقوق ملت در عرصه حقوق بين الملل
🔹 ضرورت استمرار جلسات مذکور باحضور رييس قوه قضاييه و تعيين كميته و يا رابطي بين رييس قوه قضاييه و كانون هاي وكلا ⚜️گزارش نشست هم اندیشی روسای کانون های وکلای دادگستری با ریاست محترم قوه قضاییه
🔰در ادامه این نشست، حجه الاسلام والمسلمین رئیسی، پس از استماع نظرات و مطالب وکلا اظهار نمودند:
🔹نظرات شما عزیزان را شنیدیم که بسیار مغتنم بود و من این امکان فراهم خواهد بود که نظرات وکلا را بیش از گذشته داشته باشیم و ما نیاز داریم که از نظرات شما که مستقیماً با دادگاهها و اصحاب دعوی و پروندهها ارتباط دارید، استفاده کنیم.
🔹رئیس قوه قضاییه افزودند: اساساً برای اینکه طرح دعاوی در دادگستریها کمتر شود و ما شاهد کاهش ورودی پروندهها به دادگستریها باشیم، قطعاً وکلا نقش عمدهای دارند و در جهت اتقان احکام همه باید کمک کنند. نهاد وکالت میتواند در کشف حقیقت نقش اساسی داشته باشد و وکلا در جهت احقاق حق و ابطال باطل و صدور آرای سالم بسیار نقش آفرین هستند. وی اظهار کرد: بدون تردید وکالت هم در فرهنگ اسلامی و هم در قانون اساسی و قوانین موضوعه دارای جایگاه ویژهای است. نهاد وکالت امروز یک نهاد قانونی و رسمی است؛ اما دارای مشکلاتی است که باید با همکاری خود وکلا این مشکلات حل شود.
🔹رئیس دستگاه قضا بر موضوع ساماندهی امر وکالت در کشور تاکید کرد و ادامه داد: از نکات مهم جامعه وکلا، ساماندهی جریان وکالت و نهاد وکالت است که در جهت تحقق این مسئله همه باید مساعدت و همراهی کنند؛ هم مرکز وکلای قوه قضاییه و هم کانون وکلا باید کمک کنند تا ما شاهد ساماندهی جریان وکالت در کشور باشیم و این مسئله را بتوانیم به صورت قانونی و هدفمند دنبال کنیم تا یک حرکت یکپارچه دراین رابطه صورت گیرد و حتی اگر لازم باشد، مقرراتی تصویب شود تا این کار به صورت خوبی محقق شود.
🔹رئیس قوه قضاییه با اشاره به قضاوت فضای عمومی جامعه نسبت به وکالت، این امر را نیازمند واکاوی دقیق دانست، گفت: شفاف سازی و واقعی سازی حق الوکالهها دو واقعیتی است که در نگاه عمومی جامعه نسبت به وکلا بسیار تاثیر گذار است و باید به این دو مقوله توجه بیشتری شود. طبیعتاً حق الوکاله واقعی و سپس شفاف سازی آن هم برای وکلا و هم برای اداره دارایی و هم برای اصحاب دعوی بسیار ضروری است و از بسیاری از بدبینیها کم کند و راهکار این است که برای حذف این بد بینیها تعرفهها واقعی و شفاف شوند و لازم است حتماً مقدمات این کار فراهم شود.
🔹ریاست محترم قوه قضاییه به نقش وکلا در تهیه لوایح و قوانین هم اشاره کرد و بیان داشت: نقش وکلا در همکاری برای تهیه لوایح و قوانین یک نقش کلیدی است که میتواند بر غنای مقررات بیافزاید؛ بخصوص که وکلا در بحث دانش و تجربه بسیار توانمند هستند و میشود از ظرفیت آنها در تهیه لوایح و قوانین استفاده کرد.
🔹رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه سخن گفتن از سلامت قوه قضاییه بدون سلامت جریان وکالت امکانپذیر نیست، گفت: جریان سالم قضایی با جریان سالم وکالت همراه است. چون همه ما را یک مجموعه میبینند و چون یک مجموعه هستیم، هم ضابطان و هم کارشناسان و هم وکلا و هم قضات و هم مجموعه اداری باید آهنگ سلامت را داشته باشند.
🔹حفظ کرامت قضات و وکلا موضوع دیگری بود که حجه الاسلام رئیسی به آن اشاره کرد و گفت: باید کرامت قضات، وکلا و اصحاب دعوی حفظ و صیانت شود. حتی باید کرامت متهم رعایت گردد و ما موظف هستیم که کرامت و شان همه را حفظ کنیم .
🔹حجه الاسلام رئیسی در ادامه به موضوع تخصصی بودن امر وکالت هم اشاره کرد و تصریح کرد: تعیین وکلای تخصصی امر مهمی است و باید همانگونه که برخی از شعب ما تخصصی هستند، امر وکالت هم تخصصی باشد؛ چون در امر وکالت هم یک وکیل تخصصی میتواند به دادگاه و اصحاب دعوا کمک کند. رئیس قوه قضاییه به موضوع استقلال وکلا هم اشاره کرد و گفت: به موازات استقلال قضات، وکلا هم باید استقلال داشته باشند.
🔹رئیس قوه قضاییه بیان نمودند: ینکه رسانهها در چهره و وجه وکلا موثر هستند، حرف درستی است؛ اما آنچه که بیش از هر چیز بر چهره وکلا تاثیرگذار است، عملکرد آنان است؛ یعنی بالاترین نقش را در افزایش اعتماد عمومی به وکلا عملکردشان دارد؛ لذا بیش از هر چیزی باید به عملکرد توجه گردد.
🔹حجه الاسلام رئیسی به موضوع تعداد وکلا در کشور اشاره کرد و افزود: اگر تعداد وکلا بیش از نیاز جامعه باشد، مشکل ایجاد میکند و فسادآور است. تعداد وکلا باید بر اساس جمعیت و نیاز کشور باشد. رئیس قوه قضاییه گفت: موسسات حقوقی باید حتماً ساماندهی شوند و اینکه کسی بدون داشتن توانایی حقوقی لازم موسسهای ایجاد کند، درست نیست.
🌐 اتمام خبر
💠روابط عمومی کانون وکلای دادگستری آذربایجانشرقی